«سبک زندگی» به گفته مقام معظم رهبری به همه مسائلی بر می گردد که متن زندگی انسان را شکل می دهند، مسائلی نظیر خانواده، ازد
واج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، تفریحات، کسب و کار و رفتارهای فردی و اجتماعی در محیط های مختلف و ...
سرویس «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در سلسله گفتوگویی با جامعهشناسان و صاحبنظران بار دیگر با پرداختن به مفهوم «سبک زندگی» که در قالب 20 پرسش مهم از سوی معظمله مطرح شد، به آسیب شناسی وضع موجود سبک زندگی در ایران و چاره جویی در این زمینه میپردازد.
رییس مرکز امور زنان درباره «مصرفگرایی و سبک زندگی»، گفت: لازم است فرهنگسازی لازم نسبت به مصرف تولیدات داخلی انجام شود، چرا که این کار به افزایش اشتغال و وابستگی کمتر به کشورهای خارجی منجر میشود.
مریم مجتهدزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» ایسنا، افزود: در برخی خانوادهها به اشتباه تصور میشود که همه اجناس خارجی کیفیت بهتری از اجناس ایرانی دارند، این در حالیست که برخی اجناس داخلی در کشورهای خارجی از مشتریان زیادی برخوردار هستند و این امر نشاندهنده کیفیت بالای جنسهای ایرانی است.
وی در زمینه اقدامات مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در حوزه اصلاح الگوی مصرف، اظهارکرد: در سال 90 کتاب اصلاح الگوی مصرف را منتشر کردیم که در این کتاب به ضرورت ایجاد اشتغال توجه شد و یکی از نکات مطرح شده در این کتاب، ضرورت فرهنگسازی در خانوادهها در جهت استفاده از تولیدات ملی است.
رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به شرکت ایران در سومین اجلاس وزرای امور زنان، افزود: یکی از موضوعات مورد نظر ما زن، اقتصاد و خانواده بود و در بیانیه خود به اصلاح الگوی مصرف پرداختیم چون لازم است همه کشورهای اسلامی در جهت خودکفایی و استقلال گام بردارند ودر این جهت نیز بستههای اجرایی را تعریف و حدود 40 پیشنهاد را برای اصلاح الگوی مصرف کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی مطرح کردیم.
مجتهدزاده درباره اقدامات دیگر مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در زمینه سبک زندگی گفت: در این مرکز به سبک زندگی در قالب طرح رحمت دانشجویی، دانشآموزی و زنان خانهدار و طرح مطلع مهر پرداختیم و تفاهمنامهای با دستگاههای مختلف در سالهای 89 و 90 در زمینه اصلاح الگوی مصرف منعقد شده است.
وی اضافه کرد: پس ازبرگزاری سومین نشست اندیشههای راهبردی مقام معظم رهبری با حضور زنان در 14 دی ماه سال 90 ، دبیرخانه اندیشههای راهبردی را در مرکز امور زنان تشکیل شد و 28 دی ماه همان سال همایشی را با حضور افراد صاحبنظر در حوزه زنان و خانواده درباره سبک زندگی برگزار کردیم.
مجتهدزاده در ادامه گفت: پنج همایش سراسری نیز در دانشگاههای استانهای مختلف کشور مانند سیستان و بلوچستان، یزد، آذربایجان غربی و تهران با کمک نهادهای نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برپا کردیم که در هر کدام از این استانها حدود 400 مقاله جمع آوری و در قالب ویژهنامههایی در دانشگاههای مختلف توزیع شد.
فرمایشات رهبری در قالب دو کتاب در زمینه سبک زندگی منتشر شده است
رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: تمام اقدامات مرکز بر اساس راهبردها، اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری انجام میشود و فرمایشات مقام معظم رهبری در قالب دو کتاب در زمینه سبک زندگی منتشر شده است.
وی با اشاره به سیاست ضرورت افزایش جمعیت کشور، اظهار کرد: پس از آنکه مشوقهای فرزندآوری در خرداد ماه سال 91 ابلاغ شد، جلسه آبان ماه ستاد ملی زن و خانواده به موضوع فرزندآوری و جمعیت اختصاص یافت و در این زمینه تقسیم کار ملی صورت گرفت که وظیفه دستگاهها در زمینه افزایش جمعیت مشخص شد. علاوه بر آن برخی از قوانین مربوط به این حوزه را عملیاتی کردهایم که از جمله آنها میتوان به بازنشستگی زنان خانهدار اشاره کرد.
مجتهدزاده در پایان گفت: افزایش مرخصی زایمان زنان از شش ماه به 9 ماه و مرخصی دو هفتهای پدران را محقق، علاوه بر آن مرخصی تحصیلی زنان باردار و اشتغال منعطف زنان را پیگیری کردهایم.